Субота, 11.05.2024, 05:28
Вітаю Вас Гость | RSS



Меню сайту
Форма входу
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Червень » 22 » Польський Еразмус для України
22:03
Польський Еразмус для України

Аспірантка кафедри місцевого самоврядування, регіонального розвитку та політичної аналітики Інституту державного управління ЧДУ імені Петра Могили Плевак Світлана у 2015-2016 навчальному році проходила річне наукове стажування в Університеті імені Адама Міцкевича в місті Познань (Республіка Польща) в рамках міжнародної стипендіальної програми Міністерства науки та вищої освіти Республіки Польща «Польський Еразмус для України» за спеціальністю – публічне адміністрування. В процесі стажування відбувалося написання наукової роботи присвяченої досвіду трансформації системи центральних і місцевих органів державної влади Республіки Польща для України.

На початковому етапі перебування в Університеті програмою передбачалося, крім ознайомлення із особливостями навчального процесу, інтенсивний 130-годинний курс вивчення польської мови на факультеті польської і класичної філології з викладачами кафедри польської мови та культури для іноземців. По завершенню курсу польської мови отримано сертифікат рівня А1.

В процесі стажування Світлани Плевак відбувалися консультації з провідними польськими науковцями, спеціалістами та практиками з публічного адміністрування. Науковим керівником дослідження був призначений доцент кафедри міжнародних відносин факультету політичних наук та журналістики Університету імені Адама Міцкевича Лукаш Донай, провідний спеціаліст з питань розвитку країн пострадянського простору. З питань трансформації органів державної влади наукове консультування здійснював провідний польський професор Анджей Стельмах. В процесі роботи над науковим дослідженням відбувалося ознайомлення з відповідною літературою в бібліотеках Республіки Польща, участь у освітньо-наукових заходах Університету імені Адама Міцкевича, міжнародних конференціях. Зокрема, аспіранткою Світланою Плевак була виголошена доповідь на міжнародній конференції у м. Слубіци (Польща) "Участь громадян у прийнятті політичних рішень" 28-29 травня 2015 р. В рамках конференції відбувся візит до Берліну із відвідуванням будинку верхньої палати парламенту ФРН Бундесрату, де німецькі представники розповіли про особливості роботи найвищого органу державної влади та провели учбову екскурсію закладом.

Наукове стажування дозволило завершити дисертаційне дослідження аспірантки, зробити його якісним та надати важливого практичного значення. Сподіваємося, що дисертаційна робота С.Плевак стане добрим доробком української науки у галузі публічного адміністрування.

Переглядів: 720 | Додав: tserge | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright IDU © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz