П`ятниця, 29.03.2024, 13:29
Вітаю Вас Гость | RSS



Меню сайту
Форма входу
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Грудень » 2 » Науково-практична конференція «Лісабонський договір – 10 років після набуття чинності. Що змінилося у функціонуванні ЄС?»
21:08
Науково-практична конференція «Лісабонський договір – 10 років після набуття чинності. Що змінилося у функціонуванні ЄС?»

2 грудня 2019 року у приміщені Вченої Ради ЧНУ імені Петра Могили відбулася науково-практична конференція «Лісабонський договір – 10 років після набуття чинності. Що змінилося у функціонуванні ЄС?». Захід пройшов у рамках Всеукраїнської щорічної науково-методичної конференції «Могилянські читання – 2019» та відповідно до проєкту програми Еразмус+ Жан Моне Модуль 610664-EPP-1-2019-1-UA-EPPJMO-MODULE «Управління в ЄС та політика європейської інтеграції» в Інституті державного управління.

Мета заходу: поширення знань про інституційно-правову систему, особливості управління, прийняття рішень та політику ЄС серед студентів, науковців, державних службовців, соціальних працівників та учнів шкіл.

Вступне слово взяла голова організаційного комітету науково-практичної конференції, доктор наук з державного управління, професор, заступник директора Інституту державного управління ЧНУ імені Петра Могили Світлана Сорока. У своїй промові вона зазначила важливість Лісабонського договору для функціонування ЄС, країн-членів ЄС та розвитку інституційних питань загалом для існування Євроспільноти.

Побажаннями плідної наукової роботи та звершень відкрив конференцію доктор наук з державного управління, професор кафедри місцевого самоврядування та регіонального розвитку Інституту державного управління ЧНУ імені Петра Могили, проректор з наукової роботи ЧНУ імені Петра Могили Володимир Беглиця.

Важливість конференції та питань, що на ній розглядають, зазначили й гості заходу: заступник директора департаменту – начальник управління зовнішніх відносин, зовнішньоекономічної діяльності та європейської інтеграції Зульфія Капуста та директор департаменту з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради Дмитро Лазарєв, який, до речіє випускником Інституту державного управління ЧНУ імені Петра Могили.

Долучився до привітань та побажань учасникам конференції й директор Інституту державного управління ЧНУ імені Петра Могили Володимир Ємельянов. Михайло Багмет, який є директором Інформаційного центру Європейського Союзу ЧНУ імені Петра Могили та професором кафедри місцевого самоврядування та регіонального розвитку Інституту державного управління ЧНУ імені Петра Могили, поділився спогадами про заснування, розвиток та перешкоди, що мав Інформаційний центр ЄС Могилянки на початку свого існування.

Участь у конференції взяли державні службовці і представники органів місцевого самоврядування, науковці, соціальні працівники міста Миколаєва та області, професорсько-викладацький склад різних університетів, аспіранти, магістранти спеціальностей «публічне управління» та «соціальна робота» ЧНУ імені Петра Могили, представники громадських організацій.

Доповіді представлені відповідно до таких напрямів:

  • історія прийняття Лісабонської угоди;
  • Лісабонська угода як основа для реформування системи управління ЄС та її ефективність;
  • роль Лісабонської угоди в правовому та інституційному розвитку ЄС;
  • досвід Європейського Союзу для реформування публічного управління в Україні;
  • розвиток соціальних стандартів та захисту прав людини Європейського Союзу: досвід для України.

Виступи куруються за чотирма секціями:

  • Секція: Лісабонська угода як основа для реформування системи управління ЄС та її ефективність. Модератор: Світлана Сорока, доктор наук з державного управління, професор кафедри публічного управління та адміністрування ЧНУ імені Петра Могили.
  • Секція: Політичні аспекти європейської інтеграції після прийняття Лісабонського договору. Модератор: Юліана Палагнюк, доктор наук з державного управління, професор, завідувач кафедри соціальної роботи, управління і педагогіки ЧНУ імені Петра Могили.
  • Секція: Досвід Європейського Союзу для реформування публічного управління в Україні. Модератор: Володимир Ємельянов, доктор наук з державного управління, професор, директор Інституту державного управління, ЧНУ імені Петра Могили.
  • Секція: Розвиток соціальних стандартів та захисту прав людини Європейського Союзу: досвід для України. Модератор: Дмитро Сай, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної роботи, управління і педагогіки ЧНУ імені Петра Могили.
Переглядів: 753 | Додав: tserge1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright IDU © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz