Субота, 20.04.2024, 16:00
Вітаю Вас Гость | RSS



Меню сайту
Форма входу
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Листопад » 4 » Семінар-тренінг «Формування громадянських компетентностей у державних службовців і працівників органів місцевого самоврядування»
23:21
Семінар-тренінг «Формування громадянських компетентностей у державних службовців і працівників органів місцевого самоврядування»

З 28 по 30 жовтня 2015 року в Національній академії державного управління при Президентові України відбувся другий модуль всеукраїнського семінару-тренінгу з підготовки тренерів для державних службовців і посадовців органів місцевого самоврядування. Захід проведено в рамках впровадження швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні» (DOCCU).
В рамках проекту тренінг проходять викладачі та працівники обласних центрів перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади та органів місцевого самоврядування, викладачі Національної академії та Школи вищого корпусу державної служби Національного агентства України з питань державної служби.

Протягом трьох днів семінару швейцарські та українські експерти Айріс Хенселер Штірлін, Мартін Ретцель, Людмила Паращенко, Юлія Молчанова разом з учасниками обговорювали особливості  формування громадянських компетентностей у державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

Основними завданнями роботи модулю Б було:

  • визначити особливості компетентністного підходу до навчання;
  • сформулювати структуру демократичних компетентностей за матеріалами Хартії з освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини (ОДГ/ОПЛ), Закону України «Про державну службу»;
  • представити концепції модернізації  державного управління в Україні;
  • змоделювати навчальні ситуації для розвитку демократичних компетентностей.

Тематика дидактичних семінарів для тренерів з підготовки державних службовців з ОДГ/ОПЛ, а також впровадження модуля «Демократичне громадянство» за проектом  включає навчання за трьома блоками в ході трьох очних семінарів та курсу дистанційного навчання. В результаті учасниками та тренерами буде розроблено навчальний курс з ОДГ/ОПЛ для програм підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб органів місцевого самоврядування на національному та регіональному рівнях.

Переглядів: 816 | Додав: tserge | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright IDU © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz